nojatuolihaikuilija

nojatuolihaikuilija

5-7-5

Voit vierittää hyllyä eteenpäin käyttämällä ja -näppäimiä.

luovuuden tiellä

12/09/2015 , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ylen henkilökuva Hassan Blasimista

***

se luova hulluus

suomalaisen sisun sydän

aika herättää

***

Hassan Blasim on oikeassa kannustaessaan meitä suomalaisia käyttämään luovuutta pakolaistilanteen hoitamisessa. Ja sitä pitäisi käyttää kaikessa muussakin. Sisu, terve maalaisjärki, talkoohenki, luova hulluus – suomalaisuutta parhaimmillaan. Valitettavan usein vain byrokratian ja pikkusieluisen politiikan tukahduttamana. Tukipajukko, jonne ei päivä paista. Lakipykäliä pykälien perään, poikki ja pinoon, Kelan kohtuuttomat päätökset, kuin kaikki ravinteet imevinä rikkaruohoina suomalaisuuden puutarhassa. Työllistämiskurssit, jotka eivät työllistä. Kalvava kateus. Karenssit, takaisinperinnät, käsittämättömät viranomaiskirjeet. Potilaiden pompottelu. Alati ahdasmielisemmäksi alentuva alkoholipolitiikka. Ahdistava apatia. Ei tarpeeksi rahaa lastensairaalalle, koulutus säästösilppuriin. Hallitus veteline vatulointeineen. Oikeustaju koetuksella.

Mitä oikein tapahtui? Mehän olemme sentään suomalaisia! Me pystymme paljon, paljon parempaan!

Tässä näin alkuun pari ideaa nojatuolihaikuilijan ajatushautomosta:

Kela karenssiin! Tukipajukon kimppuun raivaussahan kanssa ja koko systeemi uusiksi. Yleensähän luonnon monimuotoisuutta kuuluu tietenkin suojella, mutta sosiaaliturvabiodiversiteetti on syytä pistää tuhannen päreiksi! Raivaussavotan jälkeen erilaisia yhteiskunnan tukia saa olla korkeintaan puoli tusinaa, jos niinkään monta. Ja niitä maksetaan harkiten vain niille, jotka niitä aikuisten oikeesti tarvitsevat. (Jolloin rahat myös riittävät, kun joka iikka ei ole etuuksia itselleen inisemässä, vaan vaikka uuden yritysidean parissa puurtamassa.)

Avohakkuut seis! Ne pilaavat kauniit maisemat ja tuhoavat marja-apajat! Nyt äkkiä metsää säästävämmät keinot taas käyttöön! Lisäksi työttömien talkoina tekemät risusavotat sun muut. Siinä sitä saa raitista ilmaa ja kuntokin kohenee. Ja muiden risusavottalaisten kanssa käydyt keskustelut voivat johtaa jopa uusien yritysten syntymiseen! (Ja huom! ’Risusavotalla’ tarkoitan tässä kaikkia muitakin talkootyöllistämistoimia.)

Suomeen saapujille vuoden oleskelulupa, työlupa ja verokortti käteen ja sassiin! Lääkäreille, sairaanhoitajille ja muille erityisen tärkeille ammattilaisille erityiskohtelu, jotta he pääsevät mahdollisimman nopeasti oman alansa töihin. Lääkäreitä ja hoitajia ei koskaan voi olla liikaa!!  Muut työttömien kanssa risusavottareissuille, siinä se suomen kielen taitokin suomalaisten seurassa kehittyy kuin huomaamatta.

Ai niin, ja jos risusavotat eivät kiinnosta tai ei pysy kaidalla tiellä, lupia ei uusita, ja saa lähtöpassit ja sassiin!

(Eihän ole mitään järkeä, että turvapaikanhakija saattaa joutua odottamaan päätöstä jopa pari vuotta, ja sitten hänet karkotetaan, vaikka hän olisi jo oppinut kielen ja muutenkin kotoutunut. On paljon parempi antaa mahdollisuus, ja antaa lähtöpassit vain jos ihminen kieltäytyy noudattamasta sääntöjä. Useimmat kyllä ennen pitkää löytävät paikkansa.)

Docventures-tyylinen start up eli kotoisammin KURKOTA KUUSEEN -toiminta laajemminkin käyttöön, eikä pelkästään pakolaisille, vaan kaikille muillekin. Mitä vähemmän kaikenlaisia raja-aitoja on, sitä parempi. Kuka väitti, etteivät suomalaisetkin välillä tarvitse kotoutumisapua? Ajatelkaa nyt vaikka jotain savolaisraukkaa, joka yhtäkkiä joutuu muuttamaan Raumalle!

Niin, ja entäs sitten katajaan kapsahtaneet? Tai ne, joille kuuseen kurkottaminen syystä tai toisesta on mahdotonta? Hyvä kysymys! He tietysti tarvitsevat aivan erityistä huolenpitoa. Erinomainen esimerkki on Kellokosken sairaala ja muutkin ”vanhan ajan” mielisairaalat, hienoja kartanoita kauniiden puistojen keskellä. Kellokosken sairaalaa ei missään nimessä saa lakkauttaa! Päinvastoin, kaikille muillekin erityistä huolenpitoa tarvitseville pitäisi yrittää löytää yhtä hieno ympäristö. Mikä olisikaan tervehdyttävämpää tai lohduttavampaa kuin luonnon vehreä helma?

Peti&Puuro! Suomalainen (ja tietenkin parempi!) versio Bed&Breakfastista. Peti&Puuro on tosi hyvä nimi, joka pitää ehdottomasti ottaa käyttöön! En tiedä, millainen P&P:stä tulee, mutta ei minun tarvitsekaan, minähän jo keksin sille nimen – mutta eiköhän me suomalaiset porukalla keksitä sille myös sisältö. Joka suomalaiseen tyyliin tietysti on mutkaton, käytännöllinen ja hauska!

Pellon poikkinainti – nyt on aika saada se kunnolla maailmankartalle! Kyllä siinä kaikenmaailman deittisivut kalpenisivat, ja tasainen turistivirta olisi taattu. Honeymoon-hotelleja olisi kohta enemmän kuin Niagara Fallsilla! Ja miksemmepä samantien laajentaisi ilmiötä muillekin paikkakunnille, onhan meillä mm. Pusula ja Lemmenjoki. Ja miten olisi vaikka Mouhijärven muhinoinnit! Vaasan varvit! Puumalan panopäivät!   —-HEI! Perhanan enkelipimu, älä sinä nyt sotkeudu tähän!

Mainokset

Kommentoi

Kommentoithan asiallisesti ja pysyt asiassa.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: